Home » Actueel

Actueel

De Nieuwe Hommel in de Kerstvakantie.

We zijn gesloten van 24 t/m 27 december en van 29 december tot en met 1 januari.
Wat is er dan wel te doen?
  • Op vrijdag 28 december zijn we WEL open van 9.00 tot 17.00 uur. Vitale Verbindingen zorgt voor een overheerlijke SOEPLUNCH om 12.00 uur.
  • Op maandag 31 december gaan we oliebollen bakken tussen 12.00 en 16.00.
  • Geplande zalenverhuur en geplande activiteiten gaat vanzelfsprekend door. Vanaf woensdag 2 januari zijn we weer tijdens de normale openingstijden open.

 

Openingstijden @buurthuis De Nieuwe Hommel.

  • maandag     09:00 – 19.00 uur, na 19.00 uur dicht!, wel is zaalhuur mogelijk tot 21.00 uur
  • dinsdag        09:00 – 17:00 uur
  • woensdag    09:00 – 17.00 uur en 19.00 – 21:00 uur
  • donderdag   09:00 – 17:00 uur
  • vrijdag          09.00 – 17.00 uur en 19.00 – 21.00 uur

Ben jij een buurtbewoner en wil je op andere momenten aan de slag in De Nieuwe Hommel of hier een te gekke buurt activiteit organiseren? Dat kan, als het gaat om een activiteit voor en door de wijk en als er vrijwillig beheer geregeld kan worden.  Neem contact op met stichting@denieuwehommel.nl of als langs komt op het inloopspreekuur, elke woensdag van 19:00 – 20:00 uur.

Tentoonstelling

Vanaf 1 oktober 2018 tot en met 31 december 2018 is er weer een nieuwe expositie te zien. Deze is van maandag tot en met vrijdag te zien van 9.00 tot 17.00 uur. Twee kunstenaressen tonen hun werk.

Caroline Kortenhorst maakt vrolijk figuratief werk met een twist. Associatieve en verhalende tekeningen, schilderijen en beelden. Meestal in goed aanwezige kleuren.
Caroline heeft als uitgangspunt voor de beelden in deze expositie in de Nieuwe Hommel “het hangen en staan van attributen aan muren en op vloeren” genomen. Het is de bedoeling om een glimlach te ontfutselen bij de kijker.

Eva van Meegen is te zien met de tentoonstelling De Heren. Voor haar betekenen De Heren liefde en vrijheid.

Singology: zingen voor iedereen

Singology is zingen voor iedereen. Een 10 weken durende cursus die woensdag 10 oktober om 19.00 uur start in De Nieuwe Hommel. De ZO! Academy heeft de cursus “Zingen voor iedereen” ontwikkeld in samenwerking met het in Londen gevestigde “Singology” van dirigent, componist, arrangeur en auteur Mark De Lisser die tevens de Musical Director is van het populairste koor van Nederland, het “ZO! Gospel Choir”.

Fitstap Op zaterdag van 10.00- 11.30 uur vanaf 10 november

Een nieuw beweegprogramma waarin je je in 12 weken (weer) fit en vitaal kunt voelen, je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leefstijl. Startlocatie is De Nieuwe Hommel. Je traint op een vast dagdeel in de week onder begeleiding en twee keer in de week zelfstandig, daarnaast ga je aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met je leefstijl. Op www.fitstap.nl lees je er alles over.  Op maandag en woensdag 10 en 12 december starten nieuwe groepen bij voldoende aanmelding. Voor vragen kun je me een mailtje sturen;  lucyglaap@gmail.comdan neem ik contact met je op. Tot eind 2018 is er 50% korting omdat het een heel nieuw programma is. Lijkt het jou wat om een gezonde(re) leefstijl op te bouwen? Ik ga voor een vitale wijk! In 12 weken werken aan een gezonde leefstijl  door groepstrainingen, waarin je gaat wandelen, aandacht voor gezonde voeding en geest. Individuele training met oefeningen, opdrachten  en tips over bewegen, voeding, cognitieve fitness en het verbeteren van je leefstijl.  Dit onder begeleiding van een fitstapcoach.   Informatie en aanmelden kan via www.fitstap.nl  (klik aan Vind Jouw Fitstaplocatie; ga naar locatie De Nieuwe Hommel) Wil je meedoen maar op een ander dagdeel? Neem contact op met Fitstapcoach Lucy Glaap 06- 15601726  of lucyglaap@gmail.com.

Chocoladeproeverij donderdag 15 november 19.30 uur.

Iedereen kent het, maar wist je dat een melkchocolade sterker kan smaken, dan een pure chocolade? Op deze avond nemen we je graag mee in de wereld van cacao en laten je 8 bijzonder chocolades proeven. De kosten zijn € 30,- per persoon, op de avond contant afrekenen. De avond gaat door bij 16 deelnemers. Opgeven kan bij Judith Huinink via mail: info@chilax.nl.

Van kruid tot creme

Cursus voor natuurlijke huidverzorgende producten start 1 december 2018 (4x) 10.00u. – 12.30u. Een weldaad voor de huid. Heerlijk geurend en je weet wat je smeert. Kruiden bieden op een natuurlijke manier verzorging en bescherming. Naast de goede werkingen die ze op de huid uitoefenen ruiken ze heerlijk en het maken van je eigen producten wordt hierdoor een aangename beleving.

Kennis van kruiden, herborist in opleiding

Tweewekelijks, start zaterdag 19 januari 2019 (21 lessen)
~De kracht van kruiden binnen handbereik~. De cursus Kennis van Kruiden is een veelzijdige opleiding waarbij de kruidenleer centraal staat. Je leert de inhoudsstoffen van kruiden kennen en toepassen in je dagelijkse leven: Op medicinaal gebied, in de keuken of in huidverzorgende producten. In theorie, praktijk en met lesopdrachten. Deze opdrachten zijn niet zwaar maar zullen eerder het plezier aanwakkeren om met kruiden bezig te zijn